In verbinding

Of je nu wel of niet in een liefdesrelatie zit, relateren begint altijd met jezelf.

Is de relatie met jezelf in balans, dan is blijven staan in een liefdevolle verbinding met de ander de volgende stap
Bijna iedere relatie begint met verliefdheid. Je zit op een roze wolk en alles aan je nieuwe liefde is perfect. Je wilt dag en nacht met diegene samenzijn. De seks is vaak geweldig en opwindend. Het is een prettige vorm van psychose.

Na enige weken of soms maanden land je weer op aarde. Na de 1e stevige ruzie, vraag je je af: komt dit wel goed?
Is het echt de ware? Okay, laten we het nog even volhouden.

Veel mensen besluiten na enige maanden of 2 tot 3 jaar om de relatie te beëindigen, nemen het verlies, rouwen een paar weken, totdat de volgende prins of prinses op het witte paard langs komt rijden.

Andere besluiten om toch maar bij elkaar te blijven, stichten een gezin maar de passie verdwijnt. De relatie ontwikkelt zich tot die van broer en zus, of die van de gezamenlijke BVBA die het huishouden runt.

Hoe doorbreek je dit patroon?
Of zorg je ervoor hier bij voorbaat uit te blijven? Hoe zorg je ervoor dat je ook alle imperfecties van je (toekomstige) partner leert nemen zoals ze zijn? Want alleen als je de ander neemt zoals hij/zij werkelijk is, is er ruimte voor een duurzame, vervullende relatie. Hoe onderhoud je de intimiteit en seksualiteit in de relatie?

In de training werken we aan het zichtbaar maken van de patronen die jij hebt ontwikkeld in de relatie met je (toekomstige) partner en jou weghouden van werkelijke verbinding.

We werken deze module onder andere met de volgende thema’s:

  • afstand en nabijheid
  • autonomie versus symbiose
  • boodschap van de ouders over intimiteit en seksualiteit
  • beschikbaar zijn zonder te zorgen
  • overgave en passie 

Tijdens een lang weekend van 3 dagen (20 uren training) ontdek je hoe je kan verbinden zonder jezelf te verliezen.

Opgelet: Om aan deze training te kunnen deelnemen moeten vrouwen minimaal ‘In Vrouwelijkheid I’ gevolgd hebben en mannen minimaal ‘Relateren doe je zo voor mannen’

In verbinding mannen

In verbinding vrouwen