VERLATINGSANGST OVERWINNEN

Verlatingsangst is de voortdurende angst om door je partner verlaten of verstoten te worden. Deze angst is zo sterk dat je leven erdoor beïnvloed en zelfs overgenomen wordt.


Symptomen van verlatingsangst in een relatie


Herken je jezelf in een van de volgende kenmerken van verlatingsangst?

Overdreven bezorgdheid over het verlies van je partner
Niet kunnen verdragen dat je partner langere tijd weg is van je
Nachtmerries over het thema ‘scheiding’
Overdreven angst om alleen te zijn

Deze symptomen komen bij iedereen voor, maar bij verlatingsangst zijn ze zo erg dat je er geen controle meer over hebt. Je kan enkel nog aan de ander denken bijvoorbeeld.


Oorzaken van verlatingsangst in relaties

Verlatingsangst ontstaat vaak in de kindertijd. Het is een verdedigingsmechanisme tegen onbewuste en niet verwerkte pijn uit het verleden. Een ouder die niet genoeg genegenheid gaf, een onveilige thuishaven, een persoon die je vertrouwen brak.

Dus eigenlijk heeft je verlatingsangst een goede bedoeling, namelijk jou te beschermen! Spijtig genoeg lijdt dat er ook toe dat je je partners wegjaagt en niet de eenheid en liefde van een harmonieuze relatie ervaren.


Verlatingsangst en bindingsangst

Verlatingsangst hangt nauw samen met bindingsangst. In feite heeft iemand met verlatingsangst angst om zich te binden en realiseert die angst door de binding in vraag te stellen. Omgekeerd heeft iemand met bindingsangst angst om verlaten te worden, en houdt zich daarom op een afstand.

 

Verlatingsangst komt aan bod in onze trainingen ‘Relateren doe je zo’.


 
.
.
 
JOUW VERLATINGSANGST OVERWINNEN?

De School voor Relaties begeleidt je bij het oplossen van je verlatingsangst. Gebruik makende van NLP, Lichaamswerk, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Bio-energetica, Gestalt, Familieopstellingen enz… maken wij inzicht en verandering mogelijk.

Wil je jouw verlatingsangst overwinnen, maak dan vandaag nog een afspraak en neem hiervoor contact met ons op.
 
.
.
 
 
Ontvang ons gratis e-book over bindingsangst en verlatingsangst

e-book aanvragen
 
SCHOOL VOOR RELATIES

 0475 786 470
 info@schoolvoorrelaties.be
 facebook
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix