RELATIETHERAPIE & COACHING

Voor relatietherapie & -coaching, kom je samen met je partner, zus, ouder, vriend, of diegene waarmee je relatie volgens jou/jullie beter kan. Samen volg je dit traject, waar je elk verantwoordelijkheid neemt voor jouw aandeel in de relatie.

Op de kennismakingssessie zijn (liefst) beide partners/personen aanwezig. Tijdens dit gesprek kijken we ook naar welk traject het beste past bij jullie. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat er eveneens een aantal afzonderlijke sessies zijn.

Versterk je relatie

Relatietherapie kan ook preventief werken. Heel wat afspraken worden zowel bewust als onbewust gemaakt. Hoe ga je op een dieper niveau met elkaar om? Hoe communiceer je binnen de relatie? Hoe los je problemen gezamenlijk op? Hoe zorg je dat de energie in de relatie blijft stromen?

Inzicht hierover kan je veel leed besparen.


Relatieproblemen aanpakken

Groeien in je relatie betekent allereerst uitzoeken wat het probleem precies is, wat de knelpunten zijn. We pakken samen de oorzaken aan (therapie) en werken naar oplossingen en mogelijkheden (coaching).

Het belangrijkste punt hierbij is het creëren van een win-win situatie waarbij beide partners bereiken wat ze willen om een goede relatie te ondersteunen.

Bovendien is het heel belangrijk om het principe te onthouden: je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen levensgeluk, en daarnaast ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor je relatie en in geval van kinderen voor hun opvoeding.

Lees hier meer over relatietherapie.


Geïnteresseerd in een koppeltraject?
 
 
.
.
 
Patricia van Lingen

is de vertrouwenspersoon die jullie kan bijstaan in jullie relatietraject. Ze is aan de slag als relatietherapeut sinds 1995.
Patricia vertrekt met wat je zelf inbrengt. Ze zorgt er voor dat jullie beter communiceren waardoor je elkaar beter begrijpt. Ze brengt respect en waardering voor elkaar

Je kan elke dag van de week bij Patricia terecht in Sint-Martens-Latem.

Je kan Patricia contacteren via patricia@schoolvoorrelaties.be of op 0475 786 470.
 
.
.
 
Pieter Ruigewaard

is een Nederlandse lichaamsgerichte therapeut verbonden aan de School voor Relaties. Hij is stevig op de inhoud en verbonden op de relatie. Hij gebruikt graag het lichaam als ingang.  Pieter streeft ernaar dat jullie elkaar (weer) accepteren zoals je bent. Hij streeft er naar dat jullie jezelf kunnen zijn in een relatie. Hij leert jullie hoe je “nee” kan zeggen. Pieter werkt 2 dagen per maand als therapeut in België. Af en toe een Skype sessie is ook mogelijk.. Ook in zijn praktijk in Nederland (Leersum) ben je welkom.

Je kan Pieter contacteren via pieter@schoolvoorrelaties.be of op +31 6 53811685.
 
.
.
 
Sofie Vandenberghe

is relatiecoach verbonden aan de School voor Relaties. Zij helpt jou in jouw zoektocht naar duurzame en liefdevolle verbinding met jezelf en jouw omgeving. Sofie werkt oplossingsgericht op de problemen en knelpunten die je aanbrengt en begeleidt je in het ontdekken van je eigen kracht en potentieel tot ontwikkeling.
Sofie is een Gentse die woont in Wallonië en werkt in Brussel. Zij staat in voor onze cliënten regio Brussel, Leuven en Mechelen.

Je kan Sofie contacteren via sofie@schoolvoorrelaties.be of op 0477428285
 
.
.
 
Hoe werkt het?

Neem contact met ons op voor een eerste sessie. Voor het kennismaken nemen we 5 minuten en daarna gaan we direct diepgaand aan het werk. We kijken naar hoe jullie als partners contact met elkaar hebben, waarbij vooral de non-verbale signalen worden belicht. Dan kan confronterend zijn, maar ook spannend, bevrijdend en opluchtend.


Na deze sessie hebben jullie een duidelijk inzicht over de oorzaak en in bijna alle gevallen klaar om aan de oplossing te werken.
Uiteraard zijn jullie vrij om het bij die ene sessie te houden.

Vooraf is het moeilijk te bepalen hoeveel sessies er nodig zijn. Dit is afhankelijk van jullie wens, de problemen en de oorzaken. Sommige koppels hebben voldoende aan 4 tot 5 sessies, de meesten hebben een relatietraject van 8 tot 10 sessies, en nog anderen hebben een langer traject nodig.

Elke sessie duurt 1 uur. Na 5 sessies volgt  een evaluatie.

Enkele afspraken:

Je komt op tijd naar de sessies. Indien je verhinderd bent, verwittig je jouw therapeut zo snel mogelijk per telefoon.

Gemaakte afspraken kunnen maximaal 48 uur van te voren worden afgebeld of verplaatst zonder kosten (helft van de sessie).

De School voor Relaties ziet relatieproblemen als een unieke kans om te groeien en je relatie te verdiepen!
 

Lees meer over therapie en coaching en het verschil ertussen.
 
.
.
 
 
Ontvang ons gratis e-book over bindingsangst en verlatingsangst

e-book aanvragen
 
SCHOOL VOOR RELATIES

 0475 786 470
 info@schoolvoorrelaties.be
 facebook
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix