BEHANDELING VAN 
HECHTINGSPROBLEMEN

Iedereen wil wel een liefdevolle, harmonieuze relatie met hun partner, kinderen, familie en vrienden. En toch, bij velen lijkt het maar niet te willen lukken. Boeken vol zijn er al geschreven over hoe je beter met partner, kinderen etc. kan communiceren, overeenkomen, samenzijn.

Wissel jij de ene partner na de andere en sleep je in die eindeloze reis ook je kinderen mee? Stel je vast dat je om de zoveel tijd een compleet nieuwe vriendenkring hebt? Of heb je wel een relatie, maar wordt ze geplaagd door kwetsende crisissen die hardnekkig de kop blijven opsteken? Ondanks al onze goede bedoelingen, hoe komt dat toch?


Hechtingsproblemen komen overal voor

Vaak ligt de oorzaak in een of andere hechtingsstoornis die de persoon tijdens zijn of haar leven opgelopen heeft. Vaak ligt dat in de kindertijd; een ouder die afwezig of afwijzend was, een vertrouwensbreuk met een belangrijke persoon. Deze komen tot uiting in onder andere verlatingsangst en bindingsangst, of angst voor intimiteit.

Iedereen heeft wel een of andere gebeurtenis die ze met zich meesleuren en die het hun moeilijk maakt om gehechtheid te ervaren. De ernst van de gebeurtenis staat echter vaak niet in verhouding tot de ernst van de stoornis: de ene persoon had liefhebbende ouders en kan zich toch niet binden, de andere heeft van alles meegemaakt en heeft toch nog een liefdevol en harmonieus gezin en vriendenkring. Dat wil niet zeggen dat die laatste groep mensen meer geluk heeft, maar dat je houding en handelingen ten opzichte van die gebeurtenis belangrijk zijn in het verdere verloop van je leven!

Velen denken dat als je eens eens moeite hebt gehad met gehechtheid en intimiteit, het altijd zo zal zijn. Niks is minder waar! Hetgeen je gevormd heeft speelt een belangrijke rol, maar je kan op elk moment beginnen bij te sturen. Vaak is de pijn die de hechtingsstoornis veroorzaakte nog niet verwerkt, of heeft deze zich vastgezet op een hele hoop andere momenten. Via therapie voor hechtingsstoornissen kan jij je programmatie veranderen!


Hoe verloopt therapie voor hechtingsstoornis?

Voor de behandeling van hechtingsstoornissen brengen we eerst de situatie in kaart tijdens een sessie.

De therapeut stelt een begeleidingstraject voor, dat wordt besproken, aangepast en goedgekeurd. Dit houdt in dat je doorstroomt naar een training of dat er nog een aantal sessies volgen.

Gebruik makende van NLP, Lichaamswerk, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Bio-energetica, Gestalt, Familieopstellingen enz… maakt je therapeute inzicht en verandering mogelijk.


Zoek je behandeling voor je hechtingsgedrag?

Therapie voor hechtingsproblemen bij de School voor Relaties maakt het mogelijk om de valkuilen van je gedachten en gevoelens te identificeren en in de toekomst te vermijden.

 

Hechtingsproblemen komen aan bod in onze trainingen ‘Relateren doe je zo’.
 
.
.
 
JOUW HECHTINGSPROBLEEM OVERWINNEN?

De School voor Relaties begeleidt je bij het oplossen van je hechtingsstoornis. Gebruik makende van NLP, Lichaamswerk, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Bio-energetica, Gestalt, Familieopstellingen enz… maken wij inzicht en verandering mogelijk.

Wil je jouw hechtingsprobleem aanpakken, maak dan vandaag nog een afspraak en neem hiervoor contact met ons op.
 
.
.
 
 
Ontvang ons gratis e-book over bindingsangst en verlatingsangst

e-book aanvragen
 
SCHOOL VOOR RELATIES

 0475 786 470
 info@schoolvoorrelaties.be
 facebook
School voor Relaties is het geesteskind van Patricia Van Lingen
© School Voor Relaties | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden & Privacy Verklaring | WebDevelopment Novatrix